נכתב כבר רבות על שנת 2020 רווית האסונות והמאורעות ההיסטוריים. נדמה שבשטף האירועים הגלובליים הוסט הפוקוס (ובצדק) מהשינוי העצום שהחלה תעשיית הרכב הגלובלית לעבור, ולאו דווקא רק בגלל מגיפת הקורונה. החמרות רגולוטריות יוצאות דופן, מלחמת מכסים בין ארה"ב לאירופה וצמיחתה המהירה של תעשיית הרכב הסינית (בדגש על רכבים חשמליים) מהווה תזוזת לוחות טקטוניים של ממש שאת תוצאותיה נרגיש גם כאן, בישראל הקטנה - וביתר שאת בגלל שינוי המיסוי הירוק שהעלה בחדות את המיסים הנגבים על יבוא רכבי יוקרה "ירוקים". 

המחצית הראשונה של השנה הוכיחה כי הצורך הנואש של יצרני הרכב האירופיים במכירת רכבים ירוקים ברחבי היבשת בלבד גורמת למחסור חמור ברכבים אלו במדינות אחרות - ובכללן, כמובן, ישראל. החרב הרגולוטרית החדה שהונחה על צווארן של ב.מ.וו, מרצדס ופולקסווגן גרמה ליצרניות העל הללו להבין כי כל רכב היברידי שיוצא את שערי המפעל שווה עבורן עוד אלפי יורו פוטנציאליים שייחסכו בקנסות שהן עתידות לספוג על מכירת רכב מזהם. ההבנה הזו מובילה כמובן לקשיים גוברים והולכים של היבואנים הישירים בארץ להניח את ידם על הקצאות ייצור לרכבים היברידיים וחשמליים.

אז איך זה משפיע עלינו?

שוק הרכב הישראלי פוגש את המשוואה הזו מהצד השני שלה: עליית המחירים לרכבים ה"ירוקים" באירופה מלווה בהוזלות דרמטיות לרכבי בנזין ודיזל עתירי סמ"ק וסוסים. כוחות השוק האירופיים דוחפים את מנועי הבעירה הפנימית החוצה, והתוצאה מורגשת ביתר-שאת במחירי הרכבים החדשים והמשומשים המגיעים ארצה בערוצי היבוא השונים, כאשר כל אלף יורו הניתנים כהנחה במדינת המקור מתורגמים לעיתים ללא פחות מעשרת אלפי שקלים המקוזזים ממחירו של הרכב בארץ. 

נראה כי המהלך הדרמטי של רשות המיסים מחד והתהליכים באירופה מנגד יוצרים עבורנו מציאות חדשה והפוכה. בארבע השנים האחרונות התרגלו חובבי מכוניות היוקרה לחפש הזדמנויות בדגמי הפלאג-אין ההיברידיים שהיוו מקלט מס משמעותי. לא עוד; ההזדמנויות המשמעותיות לחיסכון נמצאות כעת גם באגף מנועי הבנזין והדיזל הגדולים, כך שרשימת להיטי היבוא לשנת 2019 משתנה מעט, אך החיסכון נותר משמעותי כשהיה. 

רכבים מומלצים ביבוא אישי 2020

ב.מ.וו X5 הייתה ללא ספק הלהיט האולטימטיבי של השנתיים האחרונות. גרסה היברידית מאובזרת ויפהפייה ששווקה על-ידי היצרנית הבווארית בצפון אמריקה הגיעה ארצה בכמויות גדולות ביבוא אישי, במחירים שחסכו לקונים המרוצים עשרות ולעיתים מאות אלפי ש"ח; אלא שעם ההגבלה הטרייה על גובה הטבת המס, ומתיחת הפנים הנרחבת שבוצעה בדגם הפך המחיר להרבה פחות אטרקטיבי. הישועה מגיעה מכיוון בלתי צפוי - דגם הבנזין השרירי של ה-X5 הציף כבר במהלך 2019 את השווקים בצפון אמריקה ומיידית הפך להצלחה. מנוע בנזין בנפח 3,000 סמ"ק, אבזור נדיב כבר ברמת הבסיס ותמחור סופר נמוך ביחס לשנים עברו מביאים את מחיר רכב הפנאי המפואר להתייצב מתחת ל-500,000 ש"ח - עסקה אטרקטיבית מאד לרכב שנמכר באולמות התצוגה בכ-700,000 ש"ח טבין ותקילין. 

מומלצת נוספת היא כמובן מרצדס S קלאס. הגרסה ההיברידית המצויינת של המכונית הטובה בעולם, 560e, הייתה גם היא להיט מכירות היסטרי בשנה האחרונה. אלא שכמו רכבים היברידיים נטענים אחרים, מחירה גבוה באלפי יורו רבים מאחיותיה זוללות הסולר והדלק - וכאשר הנהג הישראלי נאלץ לשלם מס כמעט מלא עבור רכב כה יקר התוצאה כבר ברורה מאליה. הפעם באה לעזרתנו גרסת הדיזל הנפלאה והחסכונית. שני מנועי סולר מתוחכמים, גמישים וחזקים מציעה לנו מרצדס, עם 258 או 340 כ"ס, בהנעה אחורית או כפולה. האיבזור, כנהוג, לא יבייש אף סוויטת יוקרה ואיכות הנסיעה פנטסטית כתמיד. במפתיע (או שלא), צריכת הדלק בפועל של דגם ה-350d קרובה מאד לזו של הדגם ההיברידי, וכל הטוב הזה מתחיל במחירים של 550,000 ש"ח בלבד. 
 

להיט חדש ומפתיע שנולד השנה הוא פולקסווגן אטלס. היצרנית הגרמנית הוותיקה והענקית נתפסת כאחראית להכבדת העול הרגולוטרי על יצרניות הרכבים מאז התפוצצות פרשת "דיזלגייט". התוצאה נראית היטב - הורדות מחירים יזומות וממושכות של דגמי המותג בצפון אמריקה במסגרת המלחמה לשמור על האמריקאים מרוצים ועל נוכחות בכבישים החשובים בעולם הרכב. מתוך האסטרטגיה הזאת נולדה עבורנו ההזדמנות בדמותה של הפולקסווגן אטלס - רכב שבעה מושבים באיכות גרמנית, עם כל האיבזור שרק תרצו. גרסת ספורט קופה זמינה כבר מעכשיו וכל זאת בכמחצית המחיר של האאודי Q7/8, האחיות החורגות שחולקות עם האטלס מכלולים רבים. עוד על האטלס הראשונה שהנחתנו בארץ תוכלו לראות כאן.

אז מה הלאה? 

נראה כי עולם הרכב בכלל והשוק הישראלי עתיר המיסוי בתוכו עוברים שינויים מפליגים באחרונה, מה שיוצר עבורנו ועבורכם הזדמנויות של פעם בחיים לאתר ולייבא רכבים במחירים היסטוריים. אתם מוזמנים לפנות אלינו דרך האתר, בטלפון או בווטסאפ ונשמח לייעץ לכם בעניין. 

שתף עמוד: