תושבי גוש דן יכלו בשבועות האחרונים להבחין בציפור נדירה על כבישי ישראל: מכונית ספורט של ב.מ.וו מדגם i8, עם הנעה היברידית נטענת (Plug-In Hybrid), שהגיעה ארצה ביבוא אישי ועברה את כל הליכי התקינה בדרך למספר ישראלי למהדרין.
זהו אירוע מוטורי מחמם לב, אבל הוא רק סנונית ראשונה שמבשרת על שיטפון של מכוניות פלאג אין שינחתו בישראל בחודשים הקרובים.
(עיתון גלובס, מאי 2016)
נכון ליום כתיבת מאמר זה (שלהי יוני 2020) מסתבר כי הכותרת הדרמטית בגלובס אכן ניבאה נכון את העתיד לקרות. במשך שלוש שנים וחצי יובאו לישראל אלפי רכבי יוקרה היברידיים שנהנו מהנחות מס מפליגות, הן על-ידי היבואנים הישירים והן בערוצי היבוא המקבילים. ה"חגיגה" הזו התמתנה באופן ניכר עם כניסת מתווה מיסוי חדש לתוקף בינואר 2020, שהגביל את הנחות המס הללו.
חסכוניות טכנולוגית - יבוא רכב פלאג אין
אין זה סוד שתעשיית הרכב מחפשת תדיר פתרונות הנעה חדשניים וטכנולוגיות פורצות דרך על-מנת להתמודד עם החקיקה המחמירה בנושא תקנות זיהום אוויר המשותפות לכל מדינות אירופה, וישראל בכללן. לנהג האירופאי הממוצע עשויים פתרונות אלו לחסוך כסף רב היוצא מכיסיו עבור דלק, אגרות גודש, מס מזהמים וכו', אך בישראל מקבלים הדברים משנה תוקף עקב מחירי הדלק הגבוהים וכמובן – המיסוי הדרקוני (לעיתים עד 140%) המוטל על-ידי האוצר על רוכשי רכב חדש או המייבאים באמצעות יבוא אישי.
מעבר לעובדה כי רכבי הפלאג אין החדשים נחשבים לחסכוניים ביותר בצריכת הדלק (מתי לאחרונה נהגתם על ג'יפ יוקרה או רכב היפר-ספורט בעל 420 כ"ס וצריכת דלק של 1:35?), סיווגם על-ידי המדינה כרכבים בדרגת זיהום 2 ("ציון ירוק") מוזיל דרמטית את מס הקנייה הנגבה עבורם (אם כי כאמור, החל מינואר 2020 הגביל האוצר את גובה ההטבה לרכבי פלאג אין ורכבים חשמליים ל-60,000 ש"ח ו-75,000 ש"ח, בהתאמה).
למידע נוסף על רכב היברידי ביבוא אישי.